Audiòfons: Manteniment, neteja i consells (by Isa Gimeno)

Com cuidar els seus audiòfons?

Avui us donaré alguns consells de com cuidar els audiòfons,

 1. Mantenir-los nets. És important, per al bon funcionament, que els audiòfons estiguin nets. És poden netejar amb un tovalloleta seca, també s’ha d’eliminar el cerumen del motlle o acoblador que va a l’interior de l’orella, això es pot fer amb un petit raspallet, que normalment ja va amb el kit de neteja que és dona al moment de l’adquisició dels mateixos.
 2. Mantenir-los secs. Hem d’evitar mullar els audiòfons, com són elements electrònics aquest no s’han de netejar mai amb aigua, no ens hem de dutxar amb els audiòfons posats, ni utilitzar-los amb el cabell mullat,,, en cas de que per accident els audiòfons han estat exposat a la humitat, o s’han mullat, s’ha d’enretirar primer que res les piles i col·locar els audiòfons a un equip de secat. Mai utilitzem un assecador de cabell, per eixugar-los.
 3. Hem d’evitar les substàncies químiques. La loció per després d’afaitar-se, la laca per al cabell, el perfum o colònia,,, contenen substàncies químiques que poden perjudicar els audiòfons. Sempre hem de treure’ns els audiòfons abans d’aplicar aquests productes i esperar que el cabell, la crema, o la colònia s’absorbeixi del tot per tornar a col·locar-los un altre cop.
 4. Evitar temperatures extremes. Les temperatures molt altes també són perjudicials per als audiòfons, hem d’evitar fets com ara deixar-los a la guantera del cotxe.
 5. Per la nit quan anem a dormir, els hem de treure de l’orella, obrir el compartiment de la pila i guardar-los a la seva caixeta , en el cas d’audiòfons en piles, o bé posar-los al carregador, en el cas d’audiòfons recarregables.

 

Alguns dels problemes més quotidians que podem tenir són:

No sona

 • Hem de verificar que la pila tingui prou càrrega, i que aquesta estigui col·locada correctament.
 • Comprovar que l’audiòfon no es trobi en la funció de silenci.
 • Comprovar que els filtres estiguin nets.

So distorsionat

 • Hem de comprovar que la pila estigui col·locada correctament, que no hi hagi un problema de mal contacte al compartiment de la pila.
 • Canviar les piles i col·locar els audiòfons en un equip de secat, en el cas que hagin agafat humitat, i netejar amb cura el compartiment on va la pila.

Xiulets o realimentació

 • En cas que notem que realimenta, i no para de xiular, hem de verificar que el motlle o acoblador està col·locat correctament dins l’orella.
 • L’excés de cerumen també fa que l’acoblador no s’adapti correctament i per això realimenta.
  També pot ser degut al tub de so, s’ha de canviar.

Aquests són alguns problemes habituals que és troben els usuaris d’audiòfons però si el problema persisteix, i com a l’últim consell:

“davant de qualsevol dubte o problema acudir al seu centre auditiu, com sempre a l’Esguard estarem encantats de poder atendre’ls”.

Isa Gimeno

VOLS DEIXAR UN COMENTARI?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Open chat
Hola! En què et podem ajudar?
Hola!
En què et podem ajudar?