Tipus d’audiòfons | Quin elegir? (by Isa Gimeno)

Tipus d’audiòfons. Quin elegir?

Quan ens trobem davant d’una persona amb pèrdua auditiva i necessitat d’usar audiòfons hem de decidir quin tipus d’audiòfon és el més adequat al seu cas; els resultats de les proves auditives i l’anamnesi determinen quins són els que compensen la pèrdua auditiva i els que més s’adeqüen a cada cas, però també hi ha altres factors com ara els estètics, econòmics i les necessitats del dia a dia de l’usuari el que determinaran finalment l’elecció d’aquests.

Hi ha molts models d’audiòfons, però segons la seva tipologia els podem agrupar en tres grups:

 1. Els B.T.E. (Retroauriculars)

  • Els BTE o retroauriculars es situen darrere el pavelló auditiu, la mida varia en funció de la potència del seu rendiment, un tub fi o un tub estàndard connecta l’audiòfon al terminal o motlle que va a l’interior del conducte auditiu extern. Generalment, són els més grans i els més recomanables per a les pèrdues auditives profundes.
 2. Els Intraauriculars           

  • Els Intraauriculars es col·loquen a l’interior del conducte auditiu extern, la mida d’ells varia segons la potència de rendiment. Els CIC són els més petits i invisibles, ja que estan situats completament dins el conducte auditiu extern; els ITC o els ITE són més grans i evidentment, més potents.
 3. Els RITE

  • Els Rite es situen també darrere el pavelló auditiu, però a diferència dels BTE l’auricular o receptor auditiu va l’interior del conducte auditiu extern, combinen els beneficis dels BTE i els intraauriculars;  són molt petits i pràcticament invisibles.

Dins d’aquests  tres grups d’audiòfons hi ha diferents categories de rendiment o gammes que tenen a veure i, afavoreixen, en:

 • La percepció natural dels sons
 • La comprensió de la parla en situacions auditives difícils.
 • El confort en l’ús d’aquests, dins els diferents ambients i situacions amb sorolls de fons.
 • Facilitats d’ús i manipulació
 • Connexió sense fils dels audiòfons amb telèfons mòbils i altres dispositius electrònics
 • L’aparellament amb ajudes tècniques, etc.

Com ja he dit abans, trobar la solució més adequada, es tracta de molt més que només compensar la pèrdua física de l’audició, és molt important també  tenir en compte les necessitats individuals i les preferències personals. Hem de saber trobar la combinació que li ofereixi, a cada usuari, la millor solució.

Isa Gimeno

VOLS DEIXAR UN COMENTARI?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Open chat
Hola! En què et podem ajudar?
Hola!
En què et podem ajudar?