La teràpia visual és una part del tractament optomètric destinat a educar, entrenar i millorar de forma senzilla les habilitats visuals quan les ulleres no son suficients. És molt important saber la etiologia del problema, ja que aquest fet ens permetrà fer el tractament idoni i personalitzat per a cada pacient. Ens permet aconseguir un bon rendiment a l’escola, al treball i quan fem esport.

El desenvolupament de les habilitats visuals inclou aprendre a utilitzar els dos ulls a la vegada de manera eficient. El fet que els dos ulls es moguin, s’alineen, fixin i enfoquin al mateix temps millora l’habilitat d’interpretar i comprendre la informació visual que ens arriba.

La teràpia visual millora problemes visuals com: mal de cap, visió borrosa per dificultats d’enfoc, visió doble per dificultats de coordinació d’ambdós ulls, baix rendiment (perdres de lloc al llegir, saltar línies, omissió o repeticions de paraules, lectura lenta i baixa comprensió lectora); fatiga visual (esgotament general, dolor o picor d’ulls després d’una jornada escolar o laboral); síndrome visual informàtic (molèsties oculars al treballar al pc); estrabisme (desviació d’un ull); ambliopia (ull vago); dificultats d’aprenentatge; problemes de desenvolupament motor (reflexes primitius) o fins i tot problemes de hipersensibilitat i hiposensibilitat auditiva.

En el nostre centre també fem neuro-rehabilitació visual en el cas de lesions cerebrals que han tingut repercussió en la visió. En aquests casos, depenent de la categorització i severitat de la lesió, el tractament serà des de prescripció de lents o prismes, tractaments de recuperació o teràpia visual.

Open chat
Hola! En què et podem ajudar?
Hola!
En què et podem ajudar?