La contactologia és una branca de l’optometria en constant evolució. Com en altres sectors es requereix estar format adequadament i actualitzar els coneixements i les tècniques aplicades.

L’adaptació de lents de contacte és personalitzada per a cada pacient en funció dels seus paràmetres oculars i de la condició de les estructures circumdants que l’envolten, i ha de ser realitzada per un contactòleg especialitzat.

L’ equip professional de contactologia del Centre de Teràpia Visió i Audició està especialitzat en:

Lents de contacte diàries, mensuals, trimestrals o anuals. Amb aquest producte podem compensar els defectes refractius de  miopia, hipermetropia i astigmatisme. 

Adaptació de lents de contacte progressives. Lents multifocals de visió alternant i de visió simultània, tant en materials de hidrogel convencional, com dels més avançats amb silicona.

Lents toves per al control de la miopia

Adaptacions de lents permeables al gas. Les lents de material permeable donen una alta qualitat visual i són indicades en pacients amb poca llàgrimacòrnies irregulars o astigmatismes alts que no permeten l’adaptació d’altres materials. Aquests materials son ideals quan busquem una adaptació de lents de contacte progressives més acurada i amb una millor visió binocular.

El tractament s’anomena ortoqueratologia és un procediment no quirúrgic i redueix de forma temporal i reversible la miopia i astigmatisme mitjançant l’ús de lents de contacte semirígides permeables al gas personalitzades mentre es dorm. Durant el dia el pacient veu be sense necessitat d’ulleres ni lents de contacte.

Va dirigit preferentment a:

  • nens per al control de l’avenç de la miopia
  • professionals com bombers i policies
  • persones que no volen operar-se de Lasik
  • persones que volen total llibertat per fer esports o quan es treballa en ambients on no és còmode l’ús de ulleres o lents de contacte.

L’Orto-k  és una tècnica segura que utilitza un material molt permeable a l’ oxígen amb el qual l’ ull respira molt més que amb una lent tova convencional. Per mantenir aquesta seguretat és molt important la col·laboració del pacient mantenint una higiene correcta de les lents i acudint a les revisions programades.

Quan et treus les lents  els efectes de la lent varien segons les diòptries de cada pacient, però seguint les pautes indicades es poden aconseguir molt bons resultats.

Aquestes lents deuen el seu èxit principalment a dos factors:

  • La comoditat d’anar sense cap correcció durant el dia
  • Al  fre de  l’augment de la miopia

Un cop adaptades les lents duren entre un i dos anys, depenent de la cura de cada pacient.

  • Queratoconus: és una ectasia progressiva, asimètrica que avança corbant la còrnia i distorsionant-la. És molt important una bona interpretació de la còrnia i una acurada adaptació contactològica per al diagnòstic i posterior tractament.
  • Alteracions de la morfologia corneal com poden ser: fracassos en la cirurgia refractiva, transplantament corneal, o simplement els dissenys corneals que necessiten una geometria inversa.
  • Degeneració marginal pel·lúcida
Open chat
Hola! En què et podem ajudar?
Hola!
En què et podem ajudar?